Vragen & info

Alle praktische info en veelgestelde vragen

We verzamelden alle nuttige informatie over onze vakanties en jullie inschrijvingen. Vragen in verband met kortingen, verzekeringen, annulaties en andere veelgestelde vragen worden zo goed mogelijk beantwoord.

Vakanties

Wanneer ontvang ik alle praktische info van mijn geboekte vakantie?

Ten laatste één maand voor aanvang van de vakantie ontvang je de praktische informatie onder jouw account op de website, bij jouw ‘inschrijvingen’. Klik hiervoor op het informatie-icoontje (i). Hierin staat waar en wanneer wij jou verwachten en wat je allemaal dient mee te brengen.


Mogen de deelnemers een gsm meenemen op vakantie?

De dag van vandaag is het onmogelijk om te verbieden dat deelnemers een gsm mee brengen. Aangezien Crejaksie vzw niet verantwoordelijk is voor verlies of schade, kunnen wij enkel aanraden om geen duur toestel mee te brengen. Mocht je nog ergens een oude reserve gsm in huis liggen hebben, kan je die beter meebrengen. Het gsm-gebruik is ook niet toegestaan tijdens de activiteiten, maaltijden enz.. Er zullen echter wel ontspanningsmomenten zijn waarbij de deelnemers het thuisfront even kunnen contacteren met hun gsm.


Wat is een vakantie zonder overnachting? Wat zijn de voorwaarden? Hoe ziet het dagprogramma eruit?

Een vakantie zonder overnachting is net als onze andere vakanties een weekje vol plezier, actie, toffe activiteiten en onvergetelijke momenten, maar zonder overnachting.

Leeftijd: kinderen van 2,5 tot 12 jaar zijn hier welkom


Dagverloop:

 • Vooropvang: 07:30 - 09:00
 • Activiteit: 09:00-12:30
 • Middagpauze: 12:30-13:30
 • Activiteit: 13:30-16:00
 • Naopvang: 16:00-17:30

Wij bieden gratis opvang aan tussen 7u30–9u en 16u–17u30.


Zijn er opstapplaatsen voor de buitenlandse vakanties?

Voor onze buitenlandse zomer- en wintervakanties bieden wij opstapplaatsen aan. Deze worden jou gratis aangeboden.

LET WEL: Een op- en afstapplaats wordt jammer genoeg geannuleerd indien er minder dan 8 personen opstappen.


Kan ik ski en snowboardmateriaal huren?

Je kan voor al onze vakanties ski- en snowboardmateriaal huren. De prijzen variëren per bestemming.
Het dragen van een helm is voor al onze vakanties verplicht!

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor het huren van ski- of snowboardmateriaal:

PONTE DI LEGNO (PASSO DEL TONALE)

 • huur skimateriaal + helm: €75
 • huur snowboardmateriaal + helm: €75

ZELL AM SEE

 • huur skimateriaal + helm: €52
 • huur snowboardmateriaal + helm: €67
 • huur helm: €10

WERFENWENG

 • huur skimateriaal (incl. helm): €52
 • huur helm afzonderlijk: €6

PASSO DEL TONALE

 • INCLUSIEF

Is het dragen van een helm verplicht voor de ski- en snowboardvakanties?

Het dragen van een helm bij het skiën of snowboarden is verplicht.

Uit veiligheidsoverwegingen mogen kinderen t.e.m. 15 jaar in Oostenrijk en Italië alleen nog met een helm de skipiste op. Bij Crejaksie gaan we nog een stap verder en is iedereen verplicht een helm te dragen tijdens het skiën of het snowboarden. De ski- en snowboardhelm is tegenwoordig een onmisbaar en cool accessoire voor echte wintersporters. We bieden de mogelijkheid om via Crejaksie de helm bijkomend te huren. Onze reisleiders en monitoren zie je uiteraard ook met een helm op de piste!


Kan ik bij mijn vrienden op de kamer slapen?

Onze animatoren maken de kamerverdeling ter plaatse.

Indien je graag bij je vrienden op de kamer slaapt, kan je dit vermelden bij de inschrijving in het vak "Heb je nog een vraag of een melding?". Wij geven de nodige informatie vervolgens door aan het animatorenteam zodat ze rekening kunnen houden met jullie wensen.


Inschrijven

Hoe schrijf ik in?

Om vakanties te boeken heb je een Crejaksie-profiel nodig.

Heb je nog geen profiel op deze site? Klik dan hier om er één aan te maken of overloop volgende stappen:

 1. Klik rechts bovenaan bij 'Mijn Crejaksie' op 'registreren'
 2. Vul het inschrijvingsformulier in op naam van de ouder die het fiscaal attest ontvangt. (De velden met een * zijn verplicht)
 3. Klik vervolgens op 'profiel aanmaken'.
 4. Je ontvangt een link in je mailbox waarop je éénmalig je account moet bevestigen.
 5. Zodra het profiel actief is, kan je de gegevens van je kinderen toevoegen.

Ontvang je niet meteen een mail met de link? Kijk dan zeker eens in je SPAM-folder of in je map met ongewenste e-mails.

Heb je reeds een Crejaksie-profiel aangemaakt? Dan kan jij een vakantie boeken!

 1. Klik rechts bovenaan bij 'Mijn Crejaksie' op 'inloggen'
 2. Geef je e-mailadres en wachtwoord in.
 3. Klik op INLOGGEN
 4. Ga naar het tabblad 'kinderen' en klik op 'een kind toevoegen'
 5. Vul het formulier in. Nadien kan je dit gezinslid inschrijven voor één van onze vakanties.

Hoe kan ik me aanmelden in 'Mijn Crejaksie'?

 1. Klik rechts bovenaan bij 'Mijn Crejaksie' op 'inloggen'
 2. Geef je e-mailadres en wachtwoord in
 3. Klik op INLOGGEN

Ik ben mijn wachtwoord vergeten?

 1. Klik rechts bovenaan bij 'Mijn Crejaksie' op 'inloggen'.
 2. Klik op Wachtwoord vergeten.
 3. Geef je e-mailadres in en wij bezorgen een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Ontvang je niet meteen een mail met de link? Kijk dan zeker eens in je SPAM-folder of in je map met ongewenste e-mails.


Kan iemand die geen LM-lid is ook boeken?

Ja, dit kan zeker! Het enige verschil tussen een LM-lid en een deelnemer die geen LM-lid is, is de prijs. Als niet-lid zal je dus de niet-LM-ledenprijs betalen. Je boeking verloopt op exact dezelfde manier als de boeking van een LM-lid.


In welke leeftijdscategorie mag ik ingeschreven worden?

Voor onze binnenlandse vakanties (met en zonder overnachting) wordt er gekeken naar het geboortejaar. Word je bijvoorbeeld 9 jaar in september,dan kan je reeds deelnemen aan een krokus-, paas- of zomervakantie binnen de leeftijdsgroep 9-12 jaar.

Voor onze buitenlandse vakanties wordt er gekeken naar de geboortedatum. Wanneer je bijvoorbeeld in september 16 jaar wordt, kan je nog niet deelnemen aan een zomervakantie voor 16+.

Wat als mijn vrienden zich in een andere leeftijdscategorie bevinden?

We laten een leeftijdsverschil van maximum één jaar toe indien er wordt ingeschreven voor de jongere leeftijdsgroep. Bijvoorbeeld: je vrienden zijn reeds 12 geworden, maar jij bent al 13, dan kan jij je inschrijven voor de leeftijdsgroep 9-12.


Dien ik een extra kortingscode in te vullen als lid van LM?

Je dient geen extra kortingscode in te vullen. De ledenprijs als lid van de Liberale Mutualiteit wordt automatisch verrekend bij de laatste stap/afronding van de inschrijving.

Belangrijk: je dient het vakje 'korting via' open te laten, er mag bijvoorbeeld geen 'lm plus' aangeduid staan. Wanneer dit staat aangeduid verwacht de website dat je een code ingeeft => je mag dit op *selecteer* laten staan.


Kortingen & voordelen

Heb ik recht op korting?

Deelnemers die aangesloten zijn bij de Liberale Mutualiteit en bijdragen voor de aanvullende verzekering, kunnen rekenen op een stevige prijsvermindering:

EXTRA ZAKGELD: Leden krijgen voor elke binnenlandse vakantie tijdens de paasvakantie en elke binnen- en buitenlandse vakantie tijdens de zomervakantie 20 euro zakgeld. Nadat de betaling en de documenten in orde zijn krijg je, ten laatste 2 weken voor aanvang van de vakantie, automatisch een bewijs toegestuurd per mail. Het document voor zakgeld dien je over te maken aan je mutualiteit.

SUPERPROMO: Dit is een extra korting van €25. Deze superpromo is geldig voor leden, voor 1 vakantie in België per kind, tot en met 1 mei.

Let op: Deze kortingen zijn enkel geldig voor vakanties mét overnachting.


Zowel voor leden als niet-leden, gelden tevens volgende kortingen:

2de INSCHRIJVING: Vanaf de 2de inschrijving binnen éénzelfde gezin voor één van de vakanties (mét overnachting) uit de zomerbrochure wordt een korting van €13 toegekend.

VROEGBOEKKORTING voor BUITENLANDSE ZOMERVAKANTIES: Voor een vlotte organisatie en om minder snelle beslissers te overtuigen, kan je een vroegboekkorting van €12 krijgen indien je boekt en betaald hebt tot en met 1 mei.

VROEGBOEKKORTING voor BUITENLANDSE SKI-EN SNOWBOARDVAKANTIES: Voor een vlotte organisatie en om minder snelle beslissers te overtuigen, kan je een vroegboekkorting van €12 krijgen indien je boekt en betaald hebt vóór 20 november.

Let wel: Bovenstaande kortingen gelden niet voor onze vakanties zonder overnachting.


Kan ik de vakanties van mijn kinderen inbrengen in mijn belastingen?

Ja dat kan.

De overheid heeft beslist om vanaf inkomstenjaar 2020 het maximumbedrag voor fiscale aftrek bij kinderopvang op te trekken van €11,20 naar €13 per dag en om de leeftijdsgrens te verhogen van 12 naar 14 jaar. Meer info kan je vinden via de website FOD Financiën.

De belastingsvermindering geldt dus voor jeugdvakanties voor jongeren tot en met 13 jaar, de exacte leeftijd wordt gebruikt als referentie. De vermindering die mag ingebracht worden, bedraagt maximaal €13 per dag tot en met 13 jaar. Deze belastingsvermindering zal je later merken, dit kan pas ingevuld worden op je belastingsaangifte, aanslagjaar 2022, inkomstenjaar 2021.

Heb je recht op een fiscaal attest, dan verschijnt dat automatisch onder je account bij het tabblad 'attesten' na afloop van je vakantie.


De personeelskorting, wat houdt dat juist in?

Veel mensen verwarren de personeelskorting wel eens met de ledenkorting.

 • De personeelskorting houdt in dat één van de ouders effectief tewerkgesteld is bij de LM. Deze korting is een extra korting van €25 op de basisprijs. Let wel: Bovenstaande korting geldt niet voor onze vakanties zonder overnachting.
 • De ledenkorting daarentegen wordt toegekend aan alle deelnemers die aangesloten zijn bij de LM. De ledenkorting kan je per vakantie vinden bij 'prijs leden LM'.

Hoe kan ik het zakgeld van €20 verkrijgen?

Leden krijgen voor elke binnenlandse vakantie met overnachting tijdens de paasvakantie en elke binnen- en buitenlandse vakantie met overnachting tijdens de zomervakantie 20 euro zakgeld. Nadat de betaling en de documenten in orde zijn krijg je, 2 weken voor aanvang van de vakantie, automatisch een bewijs toegestuurd per mail.

Het volstaat deze brief (2 weken voor aanvang van de vakantie) af te geven of op te sturen naar uw Liberaal Ziekenfonds en dit bedrag zal op uw bankrekening worden gestort.


Deelname-attest en Fiscaal attest

Na afloop van je vakantie kan je een deelname-attest downloaden op je account onder het tabblad 'attesten', waarmee je bij je ziekenfonds een tussenkomst kunt krijgen. Heb je recht op een fiscaal attest, dan verschijnt dat ook automatisch onder je account na afloop van je vakantie.


Verzekeringen & Annulaties

Wat is jullie verzekeringsservice?

De polisvoorwaarden zijn bij ons op eenvoudige aanvraag verkrijgbaar. Wij beschouwen het als een service om onze deelnemers zo goed mogelijk in te dekken tegen de financiële gevolgen van het onderbreken of het niet kunnen aanvangen van de vakantie. (forfaitaire vrijstelling: €25, met uitzondering van de vakanties zonder overnachting)

BINNENLANDSE REIZEN: Optioneel kan je een annuleringsverzekering nemen voor €19 extra.


VAKANTIES ZONDER OVERNACHTING: Optioneel kan je een annuleringsverzekering nemen voor €9 extra.


BUITENLANDSE ZOMERREIZEN: Bij de prijs van deze vakanties zijn de reisbijstand, annulering- en onderbrekingsverzekering niet inbegrepen. Crejaksie selecteerde voor jou de volgende verzekeringsformules, die optioneel kunnen bijgenomen worden:

 • annulering & vakantieonderbreking: € 24
 • reisbijstand: € 24
 • de beide samen: € 39

SKI- EN SNOWBOARDVAKANTIES: De reisbijstands-, reisonderbrekings- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen bij de prijs van onze ski- en snowboardvakanties. Optioneel kan je bij ons de annulerings- en reisonderbrekingsverzekering afsluiten voor €29.

Leden van de Liberale Mutualiteit kunnen gratis een Europese Ziekteverzekeringskaart aanvragen.


Kan ik mijn vakantie nog annuleren?

Wie een vakantie wil annuleren, kan dit enkel schriftelijk via e-mail of brief aan het secretariaat.

In geval van annulering én in geval de deelnemer geen annuleringsverzekering heeft, zullen de volgende kosten worden aangerekend:

 • Meer dan 35 dagen voor vertrek: €38
 • Minder dan 35 dagen en meer dan 25 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
 • Minder dan 25 dagen en meer dan 10 dagen voor vertrek: 90% van de reissom
 • Bij afwezigheid bij het vertrek en/of annulering binnen de 10 dagen voor vertrek: 100%

Optioneel kan je bij ons een annuleringsverzekering nemen. Opgelet: de annuleringsverzekering komt pas tussen in geval van geldige reden, gestaafd met de nodige attesten/bewijsstukken. (de polisvoorwaarden zijn bij ons op eenvoudige aanvraag verkrijgbaar)


COVID-19

Wat als Crejaksie een vakantie annuleert omwille van een nieuwe corona-uitbraak en de maatregelen hiervan?

Indien we omwille van een nieuwe corona-uitbraak en de maatregelen hiervan niet kunnen vertrekken op vakantie, wordt er een terugbetaling gegarandeerd. Het annuleren van een vakantie wordt bepaald door de richtlijnen van de federale overheidsdienst.


Wat als ikzelf als deelnemer een vakantie annuleer omwille van een positieve test op corona?

Je kan uitzonderlijk gratis annuleren en een terugbetaling ontvangen indien je een positieve coronatest aflegt en dit kan staven met een attest van de overheid.


Wat als ikzelf als deelnemer verplicht in quarantaine moet gaan en mijn vakantie hierdoor moet annuleren?

Je kan uitzonderlijk gratis annuleren en een terugbetaling ontvangen indien je een getuigschrift van quarantaine kan voorleggen. Opgelet dit getuigschrift dient opgemaakt te zijn door de overheid.


Heb je een vraag, opmerking
of misschien twijfels?

Aarzel niet om een Crejaksie medewerker te contacteren of aan te spreken!
Wij willen iedereen een fijne tijd bezorgen en dat start al met het wegnemen van al je zorgen.

Stuur een berichtOf check onze FAQ© 2021 Crejaksie vzw — KBO 0414.923.141 — privacy policycookie policysitemap Quoted: Websites met méér