Home Vakanties PMH Animatorcursus

PMH Animatorcursus

16+ jaar
Cursus
P1 - Week van 03/04/2021

Periode van tot Ledenprijs
Lid worden?
Prijs STATUS
P1 - Week van 03/04/2021 3 april 2021 tot 10 april 2021 10 april 2021 € 185 € 265   beschikbaar Schrijf in

Highlights

  • Cursus gegeven door ervaren instructeurs
  • Kennis verwerven rond de noden van deze doelgroep
  • Handvaten krijgen in begeleiding en verzorging van deze doelgroep

Monitor PMH

Heb jij een geduldig en zorgzaam karakter? Ben jij creatief? Altijd enthousiast? En bovendien verantwoordelijk? Ben jij steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en ervaringen? Wil jij kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking een onvergetelijke vakantie bieden?

Schrijf je dan als de bliksem in voor onze cursus ‘animator in het jeugdwerk voor personen met een beperking’!

Je leert tijdens deze cursus heel wat bij over de verzorgingstaken, animatie voor personen met een beperking, dagtaken van een monitor en E.H.B.O..

Deze pittig plezante, maar vooral leerrijke cursus mag je zeker niet missen.

Hoe ziet het traject er uit?

De cursus PMH-monitor bestaat uit twee fasen: een theoretisch gedeelte en een begeleide stage. Uiteraard zijn er ook evaluatiemomenten voorzien.  

Geen zorgen, het theoretisch gedeelte is allesbehalve saai! Tijdens de monitorencursus bereiden we je voor op de intensieve, maar plezante taak van PMH-monitor. Aan de hand van concrete situaties, keitoffe spelen en knotsgekke animaties op maat, verdiepen we ons in de leefwereld van verschillende kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Als PMH-monitor bestaat jouw taak uit heel wat meer dan enkel en alleen het begeleiden van activiteiten. In deze cursus leer je onder meer ook: de verschillende soorten beperkingen, veelvoorkomende specifieke stoornissen of problemen, hygiëne bij begeleiding en verzorgingstechnieken, basis EHBO, … Een ervaren team van instructeurs staat klaar om hun ervaringen en ‘tips and tricks’ aan jou door te geven.

Krijg je een positieve evaluatie op het einde van onze monitorencursus, ben je klaar voor de volgende uitdaging: jouw stage. Een week lang fungeer je samen met een team van PMH-monitoren, coördinatoren en kampverantwoordelijken op één van onze vakanties voor personen met een beperking in De Panne als stagiair-monitor. Van het begeleiden van dagelijkse taken zoals het wekken en wassen van de deelnemers of het helpen bij maaltijden, tot het voorbereiden en begeleiden van verschillende themaspelen of creatieve knutselactiviteiten op maat; je leert het allemaal!

Aan het einde van jouw stage volgt er een evaluatie van jouw traject. Heb je de basiscompetenties onder de knie, dan mag je in de toekomst nog vele kampen begeleiden als PMH-monitor.

Monitor bij Crejaksie

Je komt terecht in een toffe en jeugdige organisatie, die kinderen en jongeren hoog in het vaandel draagt, en bovendien aandacht heeft voor bijzondere doelgroepen. De cursussen van Crejaksie (jawel, er zijn er meerdere, er is dus kans om door te groeien binnen onze organisatie) staan voor kwaliteit en plezier. Aan het einde van een cursus ben je een onvergetelijke ervaring en toffe vriendengroep rijker.

Praktisch

De basiscursus voor personen met een beperking gaat door van 03/04/2021 t.e.m 10/04/2021 in De J-club in De Panne. (Blauwe Distelweg 2 – 8660 De Panne)

We logeren in vierpersoonskamers. 

Prijs voor leden € 185
Prijs voor niet leden € 265

  Wees gerust! 20 dagen voor aanvang van deze vakantie ontvang je alle praktische info per mail

Heb je een vraag, opmerking
of misschien twijfels?

Aarzel niet om een Crejaksie medewerker te contacteren of aan te spreken!
Wij willen iedereen een fijne tijd bezorgen en dat start al met het wegnemen van al je zorgen.

Stuur een berichtOf check onze FAQ© 2021 Crejaksie vzw — KBO 0414.923.141 — privacy policycookie policysitemap Quoted: Websites met méér