Home Up-to-date Corona-update jeugdwerking tijdens de paasvakantie

Corona-update jeugdwerking tijdens de paasvakantie

Nieuwe Corona-maatregelen

Op vrijdag 19/03/21 werden er door het Overlegcomité nieuwe Corona-maatregelen aangekondigd binnen het jeugdwerk. Volgende maatregelen werden genomen: 

-12 jaar 

 • Groepen van maximum 10 personen exclusief begeleiding. 
 • Activiteiten gaan bij voorkeur buiten door.
 • Begeleiders dragen mondmasker en houden in de mate van het mogelijke afstand.
 • Kinderen en hun ouders worden aangeraden te kiezen voor 1 aanbod per week. 
 • Overnachtingen zijn niet toegelaten.

13-18 jaar 

 • Groepen van maximum 10 personen exclusief begeleiding.
 • Activiteiten gaan verplicht buiten door.
 • Begeleiders en deelnemers dragen mondmasker en houden in de mate van het mogelijke afstand. 
 • Jongeren en hun ouders worden aangeraden te kiezen voor 1 aanbod per week. 
 • Overnachtingen zijn niet toegelaten. 

18+ jaar

 • Volgens de algemene regels mag je met een groep van maximum 10 personen afspreken in de buitenlucht, mits het houden van voldoende afstand. 
 • De samenscholingsregelsen gelden voor een groep van maximum 10 personen, als het deelnemers en begeleiding is, is het dus allen inclusief. -12 jarigen worden niet meegerekend in het maximum aantal. 
 • Afstand houden is een must, mondmasker is een aanrader. 
 • Overnachtingen zijn niet toegelaten.

Invloed op de jeugdwerking van Crejaksie

Uiteraard hebben de nieuwe Corona-maatregelen heel wat invloed op de jeugdwerking van Crejaksie tijdens de paasvakantie. We bekijken intern of de nieuwe maatregelen het mogelijk maken om onze cursussen en vakanties met/zonder overnachting te laten doorgaan. Alle deelnemers die waren ingeschreven voor één van onze initiatieven tijdens de paasvakantie worden persoonlijk op de hoogte gebracht. 

Grote ontchoogeling

Twee weken geleden, amper een maand voor aanvang van de paasvakantie, kregen de jeugdorganisaties te horen dat de vakantie-initiatieven wel zouden mogen doorgaan, maar onder strikte voorwaarden. Het jeugdwerk heeft de afgelopen weken hard gewerkt om een veilige strategie op poten te zetten zodat we duizenden kinderen en jongeren opnieuw konden verwelkomen binnen de Vlaamse jeugdwerking. Het is dan ook een harde klap voor het jeugdwerk om nu het nieuws te vernemen dat de jeugdwerk-intiatieven toch niet mogen doorgaan, of enkel onder strikte voorwaarden die het voor de meeste organisaties moeilijk maken om intiatieven te organiseren. 

Het nieuws slaat bij onze medewerkers en vrijwilligers in als een bom. We waren klaar om pittig plezante, maar vooral veilige intiatieven te organiseren tijdens de paasvakantie. Het feit dat we deelnemers en cursisten die waren ingeschreven voor één van onze initiatieven slecht nieuws moeten brengen, doet pijn aan ons jeugdwerkhart.

We willen alle deelnemers, cursisten, ouders en vrijwilligers bedanken voor het begrip en vertrouwen in onze organisatie. Dit is een grote tegenslag, maar één ding is zeker: Crejaksie zal zich blijven inzetten voor ieder van jullie om zo snel mogelijk veilige, pittig plezante initiatieven te kunnen organiseren.

Vooruitblik zomervakantie 2021

Alle jeugdorganisaties werken momenteel hard samen om een plan van aanpak op te stellen voor de zomervakantie van 2021. Afgelopen zomer heeft het jeugdwerk een succesverhaal geschreven en duizenden kinderen en jongeren een veilige, zorgeloze tijd bezorgd. Het jeugdwerk is ervan overtuigd dat de we allemaal samen opnieuw een succes kunnen maken van de zomer 2021. 

We zetten bij Crejaksie alles op alles om onze deelnemers te kunnen verwelkomen op onze initiatieven. Onze vrijwilligers staan te popelen om jullie, de pittig plezantste deelnemers van het land, een onvergetelijke vakantie te bezorgen. We kijken positief naar de toekomst en zullen steeds het onderste uit de kan halen om er voor jullie te zijn. 

 

Indien jullie vragen hebben omtrent de Corona-maatregelen kunnen jullie steeds contact met ons opnemen via info@crejaksie.be of via het nummer 02 537 79 18. 

Heb je een vraag, opmerking
of misschien twijfels?

Aarzel niet om een Crejaksie medewerker te contacteren of aan te spreken!
Wij willen iedereen een fijne tijd bezorgen en dat start al met het wegnemen van al je zorgen.

Stuur een berichtOf check onze FAQ© 2021 Crejaksie vzw — KBO 0414.923.141 — privacy policycookie policysitemap Quoted: Websites met méér